Mentorforløb
Mentornetværk Svendborg
Formål
Mentornetværket er et tilbud til beboere i Aktive Boligområder i Svendborg. En mentor er en sparringsparter, der kan hjælpe beboeren med at opnå større tilknytning til fx arbejdsmarkedet, til uddannelsessystemet eller til andre sociale eller faglige fællesskaber.
Både mentor og mentee er frivillige, og de mødes 1-2 gange om måneden i en periode på 4-12 måneder. På møderne udveksles erfaringer om jobsøgning, arbejdskultur, og jobmuligheder, men fokus kan også først og fremmest være på forbedring af sine danskkundskaber eller at få støtte til at opbygge nye sociale kontakter og netværk.
Match
Mentor og mentee sættes sammen på baggrund af begges personlige ønsker, og disse kan blandt andet være:
- præferencer ift. køn eller sprog
- interessefællesskab
- uddannelses- og erhvervserfaring
- personlig baggrund
Tilbuddet er til dig, som...
Har brug for en at tale dansk med? En som kan støtte og guide dig gennem en uddannelse? Eller har du brug for hjælp og inspiration til jobsøgning? Større viden om det danske samfund? Et større fagligt og socialt netværk?
Hvad enten din drøm handler om job, uddannelse, større netværk eller at blive bedre til dansk, så kan en mentor hjælpe dig med at afklare og arbejde mod dine mål. Sammen med din mentor beslutter du hvad der er dit fokus, men du skal have tid og lyst til at mødes med din mentor mindst én gang om måneden.
Mentornetværk Svendborg er et åbent og gratis tilbud til beboerne i de 10 boligområder, der er en del af den boligsociale helhedsplan i Svendborg, også kaldet Aktive Boligområder i Svendborg (ABIS). Se på hjemmesiden www.abis.dk om du bor i et af områderne.